Misyon- Vizyon

Engelsiz Gazi Üniversitesi Biriminin vizyonu, bütünleştirme felsefesinin ilkesinde, tüm bireylerin eşit hak ve imkânlara sahip olarak eğitim-öğrenim gördüğü, çalıştığı ve gerekli akademik/sosyal hizmetlerin aktif şekilde verildiği bir üniversite olmak ve farklı disiplinlerle yapılacak akademik ve sosyal çalışmalar ile yenilikçi ve öncü rol üstlenmektir.

Bu vizyon doğrultusunda misyonumuz;

• Üniversite içinde bütünleştirme felsefine uygun fiziki alanları geliştirmek ve yaygınlaştırmak.

• Üniversitemizde eğitim alan özel gereksinimli bireylere ilişkin sorunların tespit edilerek, çözüm önerilerinin geliştirilmesinde disiplinler arası araştırmalar ve etkinliklerde bulunmak.

• Özel gereksinimli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için; öğrencilere, akademik ve idari personele, bilinçlendirme çalışmaları ile gereken danışmanlık hizmetini sağlamak.

• Özel eğitim alanında uzman akademisyenlerle işbirliği yaparak örnek uygulamalar geliştirmek.

• Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere, özel gereksinimli bireylerin katılımını sağlamak ve desteklemek.

• Özel gereksinimli öğrencilere destekleyici teknolojilerle donatılmış bir ortam sağlayarak, akademik gelişimlerini bağımsız olarak ilerletmelerine yardımcı olmak.

• Eğitim, öğretim ve sınav ortamlarını özel gereksinimli bireyler için uygun hale getirmek.

• Özel gereksinimli öğrencilerin yararına olacak şekilde çeşitli konularda konferans ve sempozyumlar düzenlemektir.