Gazi Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi (EÖB) “Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri”ne katıldı.
24 Ekim 2017 00:30

Gazi Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi (EÖB) 24.19.2017 tarihnde Ankara'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce engellilere yönelik erişilebilirliğin önemini üniversitelere aktarmak amacıyla düzenlenen “Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri”nin ikincisine katıldı. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Yükseköğretim Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi’nin katılımlarıyla 24 Ekim 2017 tarihinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere üniversitemizden EÖB Koordinatörü ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alper Ceylan, EÖB Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Şafak ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı'ndan Mimar Ebru Savaş katılmışlardır.

“Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri” üniversitelere erişilebilirliğin önemini ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile üniversiteler işbirliğini arttırmak amacıyla düzenlenmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı ve üniversitelerle yapılan seminerlerin temel hedefi, erişilebilirlik uygulamalarının tüm üniversitelere yaygınlaştırılmasını ve standartlara uygun düzenlemeler yapılmasını sağlamaktır. Konyla ilgili ayrıntılı bilgiye ekteki linkten ulaşabilirsiniz.